Kom zondag 10 december naar de Café Welkom weggeefmiddag

Af en toe ontvangt bewonersplatform VWK aanbiedingen van goede, gebruikte kleding en speelgoed. Onlangs was dit weer het geval en omdat we niet over een opslagruimte beschikken, willen we op zondag 10 december een Café Welkom weggeefmiddag organiseren. De ontmoetingsbijeenkomst kent een aantal gebruikelijke ingrediënten zoals koffie, thee, limonade, wat lekkers, muziek en informatie over volgende activiteiten; maar er is nu ook de gelegenheid om goede, gebruikte kleding en speelgoed in te brengen.

De Café Welkom weggeefmiddag vindt plaats op zondagmiddag 10 december van 14:00 tot circa 16:00 uur. Wie wat wil inbrengen aan kleding, speelgoed of andere spullen, wordt verzocht dit vooraf te laten weten zodat we een idee hebben wat we ongeveer kunnen verwachten. Kleding graag voorzien van een label met de maat. Breng dit dan zo mogelijk om 13:00 uur, zodat het uitgestald kan worden op tafels voordat de bezoekers komen. Wat er gebracht wordt is in de eerste plaats bestemd voor statushouders en vluchtelingen, maar ook andere mensen met een krappe beurs zijn natuurlijk welkom. Om het zo eerlijk mogelijk te verdelen, krijgt iedere belangstellende een aantal bonnetjes om wat uit te kiezen.

De kledinghoek bij een eerdere Café Welkom bijeenkomst. Foto: Anton Groeneschey

Tijdens de bijeenkomst zijn voor uiteenlopende taken veel vrijwilligers nodig. Wil je meehelpen, laat van je horen! Vanzelfsprekend kun je ook gewoon deelnemen aan de bijeenkomst zonder vrijwilliger te zijn, zonder iets te brengen of zonder iets mee te nemen. Vooral voor families met kinderen kan het een goede gelegenheid zijn om deel te nemen. Ken je dergelijke statushouders of andere buurtbewoners; nodig ze uit!

Datum en locatie: zondagmiddag 10 december van 14:00 uur (voor sommige vrijwilligers 13:00 uur) tot circa 16:00 uur in de grote Theaterzaal van het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112. Parkeren op zondag is in Buitenveldert gratis. Openbaar vervoer: metrolijn 51 of tram 5, halte A.J. Ernststraat, ruim 10 minuten lopen richting winkelcentrum Gelderlandplein.